Aamiainen on päivän tärkein ateria, sanotaan.
Aikaisemmin en juuri koskaan syönyt aamuisin. Ei-aamuihmisenä en halunnut käyttää aikaa aamupalan laittoon ja syömiseen, eikä oikein maistunutkaan. Oikeastaan vasta syksyllä aloin opetella syömään aamiaista. Otin töihin mukaan rahkaa ja hedelmiä. Kun aamuhommat oli tehty, oli aikaa syödä.
Vasta tänne tultuani olen opetellut syömään aamupalaa kotona. Olen auttamattomasti koukussa Nallen pikakaurapuuroon. En ole koskaan tykännyt kaurapuurosta. Riisipuuro ja mannapuuro ovat olleet ainoat, jotka kelpaavat. Nyt jos en ole ollut yötä töissä, on aamulla saatava kaurapuuroa.
Sitten vielä suurempaan herkkuaamiaiseeni, ainakin toistaiseksi.
Nimittäin hotelliaamiainen!
Mua ei koskaan nukuta heti kun pääsen töistä, joten olen ottanut tavaksi vähintään kerran viikossa odottaa tunnin ja käydä aamupalalla hotellilla. Yleensä tosin tulee syötyä hirveä ähky, jonka jälkeen joutuu suurinpiirtein pyörimään kotiin :D
Yleensä aamupalani sisältö on kuvanmukainen: leipää, salaattia, juustoa, meetvurstia ja kurkkua. Lämpimistä lautaselle eksyy vähän pyttipannua, muutama nakki ja lihapulla, lusikallinen(tai kaksi) uunimunakasta ja pekonia. Ja tietenki appelsiinituoremehua. Joinain aamuina on ollut tarjolla myös suurta herkkuani, tuoretta ananasta. Meidän hotelleissa on myös mahdollisuus paistaa itselleen vohveleita. Muutamana aamuna olen tätäkin herkkua itselleni paistanut.
Reilun kaksi vuotta hotelleissa työskennelleenä aamiaista on tullut nautittua usein. Välillä kerkesin jo vähän kyllästyä, mutta pieni tauko auttoi.
Millainen teidän aamiainen yleensä on? Tai syöttekö aamiaista lainkaan?
-Jenni-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti